Készülj a következő URBACT felhívásra!

Edited on 05/04/2023

find

Ismerd meg Partnerkereső alkalmazást és találj partnervárosokat leendő hálózatodhoz.

Az URBACT IV program (2021 - 2027) jóváhagyásával hamarosan itt az első lehetőség, hogy pályázzunk egy akciótervezési hálózatra.

Míg az ezekre a hálózatokra vonatkozó felhívás 2023 januárjában nyílik meg, az URBACT már ma platformot biztosít a városok számára a tapasztalatcserére, a többiek projektötleteinek megismerésére és a megszokott partnerkeresésre: a Partnerkereső alkalmazás.

Az akciótervezési hálózatok 8-10 különböző méretű városi partnerből - önkormányzatokból, helyi hatóságokból, szakosodott fejlesztési ügynökségekből és nagyvárosi vagy regionális intézményekből - állnak, amelyek különböző európai uniós országokból, többféle típusú régióból vegyesen kerülnek ki. Vezető partnerük a városvezetés, amely egy hitelesített URBACT szakértővel együtt a vezető partner szerepét tölti be, és irányítja a folyamatot a jobb városok érdekében történő változás felé.

A partnerek 2,5 éves útra indulnak, hogy megoldjanak egy konkrét városi kihívást - amely közös az összes érintett város számára - vagy javítsák a helyi szakpolitikák hatékonyságát egy adott témához kapcsolódóan. Ha a modern városokról van szó, a hálózatok számtalan témával foglalkozhatnak. Az URBACT mindig is arra ösztönözte a városokat, hogy olyan témákat részesítsenek előnyben, amelyek relevánsak a kiválasztott partnerek számára.

A következő felhívás esetében sem lesz ez másként, azzal a különbséggel, hogy ezúttal a program arra ösztönzi a potenciális kedvezményezetteket, hogy három horizontális tematikus szempontot vegyenek figyelembe: zöld, nemek közötti egyenlőség és digitalizáció. Függetlenül attól, hogy az adott város mobilitási kérdésekkel, kulturális örökséggel, pénzügyi tervezéssel, energetikai átállással vagy bármely más témával kíván foglalkozni, az URBACT arra kéri a pályázókat, hogy tegyenek extra lépéseket, és fontolják meg, hogy ezek a holisztikus témák hogyan lehetnek a probléma - vagy akár a megoldás - részei.

 

KÉSZÜLJ FEL!

A felhívás közeledtével lehetőséged lesz frissíteni és módosítani a projektötletedben szereplő információkat. Amint sikerült megtalálnod az összes szükséges partnert, bejelölöd, hogy a partnerséged teljes, így nem kapsz további szándéknyilatkozatokat.

A leendő URBACT IV vezető szakértők is készülhetnek: a validált szakértők számára a hónap végén nyílik meg a felhívás. Maradj tehát készenlétben! 

 

KEZDD EL MÁR MOST!

 A Partnerkereső alkalmazás szűrőit használva könnyen megtalálhatod a városodhoz illő partnereket. Böngészgess bátran, küldj ötleteket, vagy jelezd érdeklődésedet egy megfelelő projekt iránt!

ISMERD MEG A PARTNERKERESŐ ESZKÖZT!

 

Eredeti hír angol nyelven: https://urbact.eu/find-next-partners

Submitted by Tímea Jaschitzné Cserni on 30/11/2022
author image

Tímea Jaschitzné Cserni

See all articles