NUP country

 • Brussels Declaration Of European Mayors

  Declaratie van Europese burgemeesters, voor een ambitieus Europees stedelijk beleid

  In het kader van het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie hebben een aantal steden en stedelijke actoren een Declaratie opgesteld over de toekomst van het Europese stedelijke beleid.

  Fabian Massart

  See more
 • Call banner

  Meld je aan voor de oproep voor Innovatie-overdrachtsnetwerken van 10 januari tot 20 maart 2024!

  URBACT lanceerde op 10 januari 2024 een oproep voor Innovation Transfer Networks, een uitgelezen kans voor Europese steden om een innovatief project dat is voltooid in het kader van Urban Innovative Actions over te dragen en aan te passen aan hun lokale context.

  Fabian Massart

  See more
 • URBACT ITN Infoday bandeau

  Infodag : Voorstellenoproep Innovation Transfer Networks

  URBACT lanceert begin 2024 een nieuwe oproep tot het indienen van voorstellen. Dit is een nieuwe kans voor Belgische steden om zich aan te sluiten bij een netwerk van URBACT-steden.

   

  Het idee is deze keer om deelnemende steden de kans te geven innovatieve projecten die hun waarde bewezen hebben in het kader van Urban Innovative Actions te repliceren. Met andere woorden, een nieuwe kans om zich toe te rusten om duurzaam stedelijk beleid te implementeren.

  Fabian Massart

  See more
 • Hannut_Fresque

  De tijd nemen om na te denken met URBACT, de uitdaging voor de gemeente Hannut

  De stad Hannut wil haar burgers een duurzame, harmonieuze en aantrekkelijke leefomgeving bieden en is daarom op verschillende fronten actief, met projecten die milieu-, klimaat-, energie-, sociale cohesie- en mobiliteitskwesties integreren. De stad is met name van plan om een emblematische hybride locatie te creëren bij de ingang van de stad. Voor dit project heeft Hannut besloten de tijd te nemen om na te denken en de URBACT-methodologie te gebruiken.

  Fabian Massart

  See more
 • URBACT University 2023 - problem solving tree

  Drie stappen om een project op te starten: lessen uit de URBACT zomeruniversiteit

  De nieuwe URBACT-steden kwamen van 28 tot 30 augustus bijeen in Malmö voor hun eerste persoonlijke ontmoeting. Dit was een gelegenheid om hun respectieve netwerken een eerste impuls te geven. Ter herinnering: aan het eind van 30 maanden werk moet elk van de 30 actieplanningsnetwerken een geïntegreerd actieplan over zijn doelthema produceren.

  Fabian Massart

  See more
 • Main URBACT 20 februari Newsletter

  URBACT Seminar: Hoe kan ik mijn stedelijke ontwikkelingsstrategie financieren?

  Fabian Massart

  See more