Geolocation
POINT (19.503304 47.162494)
 • ITN Lead Partnerek bemutatása - Milánó, Olaszország

  Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedIn
  Milan_01
  29/02/2024
  From urbact
  Off

  Milánó, Olaszország

   

  A Vezető Partnertől megismerhető, átvehető gyakorlat:

  WISH-MI

  Téma: Urban poverty - Városi szegénység

  Népesség: 1 370 623 fő

   

  A WISH-MI előmozdította az új munkakultúra felé vezető út kialakítását mind az önkormányzaton belül, mind az érdekelt felek között, miközben a fiatalok jólétének növelését célzó új infrastruktúra és eszközök tesztelésének terepét biztosította. Ezen túlmenően finomhangolta az együttműködés és a szolgáltatások közös tervezésének új elveit. 

   

  A WISH-MI projekt: 

  - Újragondolta és újratervezte a város ifjúsági politikáit és szolgáltatásait, hogy azok minisztériumközi módon valósuljanak meg. 

  - Növelte a gyermekjóléti szolgáltatásokhoz való hozzáférés lehetőségeit, és növelte a gyermekjóléti szolgáltatásokhoz hozzáférők számát Milánóban.

  - Integrált tereket hozott létre (fizikai és online) a szolgáltatásokhoz való hozzáférés megkönnyítése érdekében. 

  - Mechanizmusokat hozott létre a város önkormányzata számára, hogy meghallgassa a gyermekeket és a családokat, és elősegítse a szolgáltatások közös tervezését.

   

  Más városok is megragadhatják a lehetőséget, hogy megváltoztassák és javítsák a hagyományos jóléti modellek átalakítására irányuló terveit, nagyobb választási lehetőséget biztosítva a polgároknak az önkormányzat által kínált szolgáltatások tekintetében. Milánó egyéni és kollektív utalványokat hozott létre, amelyekkel öt kategóriában (művészet, egészség, oktatás, sport és STEM) vehetnek igénybe szolgáltatásokat, és amelyek a WISH-MI ifjúsági jóléti pilléreire épülnek (társadalmi kapcsolatok, testmozgás, egészségügyi ellátás, oktatáshoz és képzéshez való hozzáférés, tehetség és kreativitás kibontakoztatásának lehetőségei, önrendelkezés, valamint minőségi közösségi terekhez való hozzáférés). Az utalványrendszer lehetőséget kínál a gyermekek, fiatalok és családok megerősítésére, elsőbbséget biztosítva a társadalmilag és gazdaságilag leginkább kiszolgáltatott családoknak. A WISH-MI jelentős változást jelentett a város fiatalokat támogató keretrendszerében, és mindezek a tapasztalatok és eredmények elmélyíthetők, adaptálhatók és hasznosíthatók más, hasonló kihívásokkal küzdő városok számára.

  Jelentkezzen Projekt Partnerként, amennyiben közösséget érez a fenti szellemiséggel és városában hasonló célok mentén kíván fejlődni!

  https://urbact.eu/partnersearchtool/wish-mi

 • ITN Lead Partnerek bemutatása - Rennes, Franciaország

  Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedIn
  Rennes_01
  27/02/2024
  From urbact
  Off

  Rennes, Franciaország

   

  A Vezető Partnertől megismerhető, átvehető gyakorlat:

  RUDI 

  Téma: Digital transition – Digitális átmenet

  Népesség: 462 580 fő

   

  A projekt innovatív megoldása az újrafelhasználható városi adatfelület (Reusable Urban Data Interface, RUDI), amely egy olyan felhasználói felület, amely megkönnyíti a hozzáférést a több termelőtől származó adatokhoz. Ez a portál a polgároknak, vállalatoknak és más projektvezetőknek szól, és az érintettekkel közösen, részvételen alapuló módon került kialakításra. Célja az adatok használatának és újrafelhasználásának megkönnyítése egy "adattársadalmi hálózat" létrehozásával, és rendkívül innovatív elemeket tartalmaz. Néhány funkciót kifejezetten a polgárok számára terveztek a saját személyes adataikkal kapcsolatban. Hatékony adatmegosztó portálként a RUDI külső hatásokat eredményez az egész városi terület számára.

  A RUDI egyik sajátossága, hogy újrafelhasználható és más városokban és régiókban is alkalmazható: Rennes a geOrchestra és a Decidim típusú megoldások sikerén felbuzdulva újrafelhasználók közösségét kívánja létrehozni. A megoldás 100%-ban nyílt forráskódú és skálázható.

   

  A RUDI célja a helyi adatstratégia (irányítás, etika stb.) végrehajtása - a helyi adatok feletti ellenőrzést átvenni kívánó városoknak, az innováció támogatására és polgáraik magánéletének védelmére olyan platformra lesz szükségük, mint a RUDI:

  - Helyi szereplők (városok, egyesületek, adatelőállítók stb.) tervezték;

  - Decentralizált és rugalmas;

  - A városok profitálhatnak Rennes Metropole és az EU által a megoldásba történő beruházásból (5 millió euró 2019 és 2023 között);

  - A megoldás skálázható, a szoftverszerkesztők szokásos üzleti modelljével ellentétben költségnövekedés nélkül;

  - 100%-ban nyílt forráskódú (Dataverse, WSO2, Irods stb.);

  - Lehetővé teszi a városok számára, hogy maguk irányítsák a megoldás tárhelyét és megvalósítását;

  - Lehetővé teszi a városok számára, hogy részt vegyenek a megoldás jövőbeli fejlesztésével kapcsolatos döntésekben, és hogy hasznot húzzanak a más városok által végrehajtott fejlesztésekből.

  Jelentkezzen Projekt Partnerként, amennyiben közösséget érez a fenti szellemiséggel és városában hasonló célok mentén kíván fejlődni!

  https://urbact.eu/partnersearchtool/rudi

 • ITN Lead Partnerek bemutatása - Vienna (Bécs), Ausztria

  Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedIn
  Vienna_01
  27/02/2024
  From urbact
  Off

  Vienna (Bécs), Ausztria

   

  A Vezető Partnertől megismerhető, átvehető gyakorlat:

  BRISE-Vienna

  Téma: Digital transition – Digitális átmenet

  Népesség: 1 982 097 fő

   

  A BRISE-Vienna javasolt megoldása kihasználja a tervezési ágazatban megfigyelhető paradigmaváltást, amely az építési tervezést a 2D-s papírtervekről az épületinformációs modellezés (BIM, 3D-s épületmodell) felé tereli. A mesterséges intelligencián (AI), a kiterjesztett valóságon (AR) és a BIM-en alapuló modern IKT-megoldást fejlesztettek ki, amely növeli a benyújtott dokumentumok minőségi szintjét és lerövidíti az engedélyezési folyamatot. A bevált építési elemek és az új technológiai módszerek kombinálásával megvalósuló, erősen társadalmi és szolgáltatási jellegű innováció lehetővé teszi, hogy a nem szakemberek is megértsék egy építési projekt hatásait.

   

  Minden városnak nagy bürokratikus terhekkel kell szembenéznie az építésügyi engedélyezési eljárás során. Minden város nagy kihívásokkal néz szembe a szén-dioxid-mentesítés és a szociálisan megfizethető lakhatás terén is. A bécsi BRISE-megközelítés nem korlátozódik az építési engedélyezési eljárásra, de - egy későbbi szakaszban - kiterjeszthető más, a város által kezelt engedélyezési eljárásokra is, ami gyorsabb, hatékonyabb és jobban hálózatba kapcsolt közigazgatáshoz vezet.

  Jelentkezzen Projekt Partnerként, amennyiben közösséget érez a fenti szellemiséggel és városában hasonló célok mentén kíván fejlődni!

  https://urbact.eu/partnersearchtool/brise-vienna

 • ITN Lead Partnerek bemutatása - Újbuda, Magyarország

  Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedIn
  Ujbuda_01
  27/02/2024
  From urbact
  Off

  Újbuda, Magyarország 

   

  A Vezető Partnertől megismerhető, átvehető gyakorlat:

  CUP 4 Creativity

  Téma: Culture and heritage - Kultúra és örökség

  Népesség: 150 000 fő

   

  A CUP 4 Creativity célja a helyi közösségek fejlesztése és a különböző érdekelt felek közötti ágazatközi kapcsolatok erősítése volt. A cél kettős volt. Először is, a rendezvényszervezés közösségivé tétele az INSERT platformon, egy kreatív kulturális erőforrás-kezelő eszközön keresztül. Ezt a keretet az INSERT programok hajtották, amelyeket az önkormányzat szervezett, illetve az alulról jövő kezdeményezések támogatták.

  Másodszor, a projekt felújította a köztereket, és egy új intézményt hozott létre, ahol a kreatív kulturális tevékenységek új közösségekhez vezethetnek. Az Adaptér mellett ebbe a MU Színház, egy egyesület is bekapcsolódott, hogy tapasztalatokat szerezzenek az új demokratikus-részvételi színházzal, de nagy üzleti partnerünknek, a BT-nek is biztosítottak kulturális programokat. Ugyanez vonatkozik az Eleven Blokk művészeti civil szervezetre is, amelynek műhelyeit sok magánszemély és nagyvállalat látogatta.

   

  A CUP 4 Creativity projekt számos jó gyakorlatot halmozott fel, amelyeket érdemes adaptálni különböző helyi környezetben. A projektcsapat tanácsot tud adni olyan nagyobb beruházásokhoz, mint például egy kreatív technológiai tudásközpont létrehozása vagy egy erőforrás-kezelési eszköz létrehozása.

  Az alacsony költségvetésű beavatkozások azonban ugyanolyan hasznosak lehetnek, mint a fent említett nagy beruházások. A CCI-szereplők feltérképezése vagy a helyi lakosság típusainak és viselkedési mintáinak kutatása hasznos kiindulópontja bármely városfejlesztési projektnek. Új típusú kulturális rendezvények szervezése és a mikro-lokális közösségek alulról felfelé irányuló kezdeményezéseinek támogatása szintén érdemes más városokkal együtt megvizsgálni. Mindez arra mutatott rá, hogy az önkormányzatnak új szerepet kell betöltenie, mint helyi központok létrehozójának, integrátorának és ökoszisztéma-építőjének, nem pedig felülről lefelé irányuló hatóságnak.

   

  Jelentkezzen Projekt Partnerként, amennyiben közösséget érez a fenti szellemiséggel és városában hasonló célok mentén kíván fejlődni!

  https://urbact.eu/partnersearchtool/cup-4-creativity

 • ITN Lead Partnerek bemutatása - Ferrara, Olaszország

  Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedIn
  Ferrara_01
  27/02/2024
  From urbact
  Off

  Ferrara, Olaszország

   

  A Vezető Partnertől megismerhető, átvehető gyakorlat:

  AIR BREAK 

  Téma: Air quality – Levegő minőség

  Népesség: 123 288 fő

   

  Az AIR BREAK ambiciózus célként tűzte ki, hogy a város legkritikusabb területein 25%-kal csökkenti a légszennyezést. Ennek érdekében a projekt négy stratégiai területen integrált intézkedésekkel kezelte a levegőminőségi problémákat:

  1. Természetalapú megoldások (NBS), a város fő bekötőútjai mentén fitoremediációs fajok telepítésével a légszennyezés mérséklése érdekében.

  2. Infrastrukturális fejlesztések, egy innovatív intelligens kerékpárút és multifunkcionális intelligens csomópontok kialakításával a fenntartható mobilitási lehetőségek előmozdítása és javítása érdekében.

  3. Technológiai berendezések, mobil levegőminőség-mérő állomások, valamint innovatív digitális szolgáltatások és gamifikációs alkalmazások telepítésével a környezetbarát viselkedés ösztönzése érdekében.

  4. Tudatosságnövelés, valamint a polgárok és az érdekeltek bevonása a közösségnek a levegőminőség ellenőrzésébe való bevonásával, proaktív részvételi folyamatok kialakításával és az élő laboratóriumok közös tervezésével.

   

  Emilia Romagna régió más városai és az EU szélesebb értelemben is számos módon profitálhatna az AIR BREAK megközelítéséből.

  - A valós idejű adatgyűjtés új módjának bevezetése mind a politikai döntéshozatal, mind a közvélemény tájékoztatása céljából, alacsony költségű megoldásokkal és közösségi alapú felelősségi rendszerrel, amely a termelői szektort is képes bevonni a helyi fenntartható mobilitási megoldások és technológiák fejlesztésébe;

  - Az adatokhoz és adatkészletekhez való hozzáférés és azok megértésének kiszélesítése és elmélyítése, valamint a digitális tudás és képességek előmozdítása;

  - A környezetvédelmi kormányzás új formáinak létrehozása az összetett kihívások kezelésére, a kulcsfontosságú szereplők (ipar, tudományos élet, harmadik szektor) részvételének elősegítése egy szervezett és rugalmas rendszerben - szövetségben;

  - Hatékony, többcsatornás és többféle megközelítést alkalmazó kampányok kidolgozása a tudatosság növelése és a fenntartható magatartás kialakításának ösztönzése érdekében a városhasználók körében;

  - Know-how megszerzése a telepítési akciók hatékonyságáról és eredményességéről, az új városi erdők kezelése és fenntartása, valamint a fák levegőminőségi teljesítménye tekintetében.

  Jelentkezzen Projekt Partnerként, amennyiben közösséget érez a fenti szellemiséggel és városában hasonló célok mentén kíván fejlődni!

  https://urbact.eu/partnersearchtool/air-break

 • ITN Lead Partnerek bemutatása - Aveiro, Portugália

  Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedIn
  Aveiro_01
  27/02/2024
  From urbact
  Off

  Aveiro, Portugália

   

  A Vezető Partnertől megismerhető, átvehető gyakorlat:

  AVEIRO STEAM City

  Téma: Jobs and skills - Munkahelyek és készségek

  Népesség: 80 880 fő

   

  Az AVEIRO STEAM City projekt Aveiro városának azon képességével foglalkozott, hogy a gazdaság növekedése érdekében vonzza és megtartsa a tehetségeket, azáltal, hogy az "Aveiro Tech City" név alatt 4 fő tengelyen keresztül egy sor innovatív tevékenységet és projektet strukturált:

  1. Oktatás (diákok): Tech Labs az iskolákban az oktatás minden szintjén; UBBU (kódolási platform); Élő tudományos iskola; STEAM művészeti rezidenciák.

  2. Képzés (felnőttek karrierépítése): Tech City Bootcamp; Criatech művészeti rezidenciák; MTF Labs (művészetek + technológia); Munkaügyi megfigyelőközpont.

  3. Technológia, szolgáltatások és alkalmazások: Aveiro Tech City Living Lab / Testbed; Digitális városi platform; Innovatív felhasználási esetek a mobilitás, a környezetvédelem és az energia területén.

  4. Kihívások a közösség számára: Innovációs kihívások (5G és városi megvalósítások) startupok és K+F központok számára; Részvételi költségvetés; Aveiro Tech Week.

  Új irányítási modellt dolgoztak ki, amely lehetővé tette, hogy az Aveiro Tech City Initiative a projekt végrehajtásának 3 éve után több mint 14 köz- és magánszervezetet foglaljon magában.A városok Aveiróban a STEAM-oktatás élő laboratóriumát találják, amely nyitott a nemzetközi együttműködésre. Aveiro aktívan részt vesz a STEAM-oktatás európai hálózatának kialakításában, és már most is folytat tudásmegosztási tevékenységet más európai városokkal.

   

  Az Aveiro Tech City Living Lab olyan innovatív infrastruktúrának bizonyult, amely nemzetközi szinten is képes startupokat és K+F központokat vonzani. Az élő laboratóriumi partnerekkel közösen lépéseket tesznek egy "technológiai szabad zóna" létrehozása érdekében, ahová nemzeti vagy nemzetközi startupok érkeznek, hogy teszteljék termékeiket olyan területeken, mint a távközlés vagy az autonóm mobilitás. Az Aveiro Tech City hosszú távú stratégiai jövőképet kínál a társadalom különböző szereplőinek bevonásával - a közszférától, az intézményektől, az akadémiai szférától, az ipartól, a tudományos közösségtől a polgárokig -, hogy a technológiát és a várost élő laboratóriumként használják a digitális világra való felkészülés érdekében. A projektcsapat kész megosztani elképzeléseit, cselekvési tervét, kihívásait és lehetőségeit más európai városokkal.

   

  Jelentkezzen Projekt Partnerként, amennyiben közösséget érez a fenti szellemiséggel és városában hasonló célok mentén kíván fejlődni!

  https://urbact.eu/partnersearchtool/aveiro-steam-city

 • ITN Lead Partnerek bemutatása - Piraeus (Pireusz), Görögország

  Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedIn
  Piraeus_01
  27/02/2024
  From urbact
  Off

  Piraeus (Pireusz), Görögország

   

  A Vezető Partnertől megismerhető, átvehető gyakorlat:

  BeSecure-FeelSecure

  Téma: Urban security – Városi biztonság

  Népesség: 168 151 fő

   

  A BSFS a városi biztonság holisztikus és átfogó megközelítését mutatja be. Ennek központi eleme a Helyi Bűnmegelőzési Tanács (LCCP), amely koordinálja a kisstílű bűnözés elleni fellépéseket és erősíti a város ellenálló képességét. A CURiM digitális platform a fizikai és kiberfenyegetettséget értékeli, támogatva a bűnmegelőzéssel kapcsolatos megalapozott döntéseket. A területi beavatkozások közé tartozik a leromlott állapotú területeken a játszóterek fejlesztése, a vandalizált ingatlanok szépítése és a veszélyeztetett épületek célzott védelme, valamint a bűnüldözési képességeket javító új, fejlett rendőri eszközök. 

  Emellett az áldozatokkal foglalkozó információs egység létrehozása empátiával és támogatással foglalkozik az incidensek utáni igényekkel. A közösségi szerepvállalás egy másik pillér: a diákoknak szóló, a zaklatással és a kiberfenyegetettséggel kapcsolatos tudatosságnövelő foglalkozások, a piaci biztonságot szolgáló üzleti képzés, valamint a közösségi kohézió és a biztonság összekapcsolását célzó rendezvények. Ez a sokoldalú megközelítés hatékonyan ötvözi a biztonság fokozását a közösségfejlesztéssel. 

  A BSFS a városi biztonság meggyőző modellje, amely ideális keretet biztosít más európai városok számára. Holisztikus és alkalmazkodó jellege biztosítja a különböző városi kontextusokban való alkalmazhatóságot, sokoldalú megoldást kínálva a közös városi biztonsági kihívásokra.

  A projekt integrált, több érdekelt felet felölelő megközelítése olyan átfogó modellt hoz létre, amely a városi biztonság különböző aspektusait kezeli. A BSFS pireuszi sikere döntő fontosságú, hiszen a rendszer hatékonyságát és másolhatóságát bizonyítja. Ez a bizonyított sikertörténet bizonyítja, hogy a projekt képes a városi biztonság fokozására, és így értékes mintául szolgál más városok számára, amelyek a biztonsági infrastruktúrát és a közösség jólétét kívánják javítani, ezáltal elősegítve a biztonságosabb és összetartóbb városi környezet kialakulását.

  Jelentkezzen Projekt Partnerként, amennyiben közösséget érez a fenti szellemiséggel és városában hasonló célok mentén kíván fejlődni!

  https://urbact.eu/partnersearchtool/besecure-feelsecure

 • ITN Lead Partnerek bemutatása - Brussels (Brüsszel), Belgium

  Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedIn
  Brussels_01
  27/02/2024
  From urbact
  Off

  Brussels (Brüsszel), Belgium 

   

  A Vezető Partnertől megismerhető, átvehető gyakorlat:

  CALICO

  Téma: Housing - Lakhatás 

  Népesség: 1 241 175 fő

   

  A projekt az alábbi megoldásokat kínálja: 

  - Megfizethető és minőségi lakások a CLT-modell révén, azaz a földterület tulajdonjogának és a rajta épített lakások tulajdonjogának szétválasztásával, valamint egy spekulációellenes viszonteladási formulával;

  - Többszintű irányítás: a CLT-alapítvány tulajdonában lévő földterület (spekulációellenes + szociális jelleg), a vagyon demokratikus kezelését és etikus finanszírozást biztosító lakásszövetkezetek, a szociális bérlakások rugalmas kezelését biztosító szociális ingatlanügynökségek szociális irányítása, valamint a projekt közösségi irányítását támogató alulról szerveződő egyesületek;

  - A lakók generációk közötti és társadalmi összetétele a megfizethető lakásokhoz való egyenlőtlen hozzáférés kezelése érdekében, beleértve a (idősebb) nők és az egyszülős családok lakhatását;

  - A lakókkal való közös tervezés és részvétel modellje, amely az első naptól kezdve felhatalmazza és bevonja őket a döntéshozatali folyamatba;

  - A nemek közötti egyenlőség és a gondozás dimenzióinak integrálása.

   

  A CALICO projekt a generációk közötti együttélés egy másfajta formáját kínálja a nemek közötti egyenlőség tiszteletben tartásával, amely a közösségi földalapon keresztül megfizethető bérlakásokat és saját tulajdonú lakásokat, valamint a szomszédság számára nyitott szülési és életvégi létesítményeket biztosít.

  A projekt összetett, és számos kihívásra ad választ az állami kormányzás, a lakhatási jogok, a társadalmi kohézió, a társadalmi igazságosság, a közösségi gondozás stb. terén. A cél nem annyira a projekt egyediségének hangsúlyozása, amely kétségtelenül inspiráló lehet, hanem inkább a projekt alapelveinek perspektívába helyezése, amelyek a közösség által irányított lakásprojekteket támogató állami földpolitika alapját képezhetik.

   

  Jelentkezzen Projekt Partnerként, amennyiben közösséget érez a fenti szellemiséggel és városában hasonló célok mentén kíván fejlődni!

  https://urbact.eu/partnersearchtool/calico

   

 • ITN Lead Partnerek bemutatása - Leiedal, Belgium

  Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedIn
  Leiedal_01
  27/02/2024
  From urbact
  Off

  Leiedal, Belgium

   

  A Vezető Partnertől megismerhető, átvehető gyakorlat:

  RE/SOURCED

  Téma: Renewable energy - Megújuló energia

  Népesség: 315 342 fő

   

  A RE/SOURCED megfizethető, megújuló, helyben termelt és önállóan kezelt villamos energiát kínál a Transfo nevű városrehabilitációs projekt felhasználói és lakói számára. Ezek az alapvető jellemzők a projekt élettartama alatt még inkább felértékelődtek.

  2019 óta, amikor a Leiedal kidolgozta az UIA projektet, a világ egyre inkább tudatában van annak, hogy a megújuló energiaforrások növekedése együtt jár az olyan anyagok iránti megnövekedett kereslettel, mint a lítium, az alumínium és a réz - ezeket ki kell bányászni és fel kell dolgozni, amihez igen jelentős mennyiségű energiát használnak fel. Ezért törekedni kell arra, hogy a megújuló energiarendszerekre való átállás fenntarthatóbb legyen, és a körforgásos gazdaság stratégiáin alapuljon. A projekt központi célja a körforgás.   

   

  A RE/SOURCED kihasználja az Európa-szerte egyre nagyobb Energy for all Europeans Package (Tiszta energiát minden európainak) által ösztönzött tiszta energia forradalmat, amely a fogyasztókat helyezi az energiaátalakítás középpontjába, és egyértelmű jogot biztosít a saját villamos energia előállítására, tárolására, értékesítésére vagy megosztására. A RE/SOURCED eredményei ezért rendkívül fontosak más európai városi hatóságok számára.

  Az átvihetőség szorosan összefügg a csomag nemzeti szabályozásba való átültetésével. Egyes uniós országok már most is lehetővé tehetik egy hasonló projekt megvalósítását, más országokban ez még nem, vagy csak egy szabályozási "sandbox" keretein belül lehetséges.

  Jelentkezzen Projekt Partnerként, amennyiben közösséget érez a fenti szellemiséggel és városában hasonló célok mentén kíván fejlődni!

  https://urbact.eu/partnersearchtool/resourced

 • ITN Lead Partnerek bemutatása - Eindhoven, Hollandia

  Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedIn
  Eindhoven_01
  27/02/2024
  From urbact
  Off

  Eindhoven, Hollandia

   

  A Vezető Partnertől megismerhető, átvehető gyakorlat:

  Passport4Work

  Téma: Jobs and skills - Munkahelyek és készségek

  Népesség: 243 723 fő

  A P4W (Platform for Work) projekt olyan innovatív megoldást kínál, amely bevált elveket alkalmaz az alacsonyabb képzettségű munkaerő (újra)elhelyezkedéséhez vezető út újratervezésére. Ez a platform megkönnyíti a munkaerőpiac ágazatközi átalakítását, szinergiát teremtve a meglévő városi innovációkkal, mint például a földgázmentes városrészek és a robotika. A P4W egy felhasználóbarát, ágazatközi platformon keresztül hatékony együttműködést biztosít a munkaadók, az álláskeresők és a kormányzat között. A P4W egy innovatív platform, amely 3 kulcsfontosságú megoldást integrál:

  1. Játékosított értékelési folyamatot tartalmazó, ágazatközi készségútlevél kidolgozása.
  2. Az oktatási programok átalakítása a készségfejlesztés fokozása érdekében.
  3. A foglalkoztatásig eltelt idő hatékonyságának növelése és a foglalkoztathatóság elősegítése.

  A P4W több jelentős változáshoz is hozzájárult: I) a munkaerőpiactól távol álló álláskeresők ma már rendelkeznek kitöltött készségútlevéllel; II) ezt a készségútlevelet a munkaadók elismerik és munkaerő-felvételi alapként használják; III) az álláskeresők új, személyre szabott oktatási utakat kezdtek; és IV) az álláskeresők és a munkaadók városi projektek keretében találnak egymásra.

  A P4W a foglalkoztatási potenciál értékelésének kritikus mérőszámaként a soft skilleket helyezi előtérbe. Ez a megközelítés új utakat nyitott meg az egyének és a konkrét munkakörök összehangolásában. A projekt elsősorban a hollandiai középfokú szakképzési szintekre összpontosított, azzal a céllal, hogy optimalizálja a munkaerő-piaci integrációjukat. 

   

  Más európai városok is átvehetik a projekt megközelítését és felhasználhatják a P4W platformot, bár bizonyos módosításokra, például a nyelvi adaptációra szükség lesz. A projektcsapat továbbá kész megosztani a kezdeti szakaszokra, a fejlesztési folyamatra, a megvalósításra és az azt követő üzemeltetési időszakra vonatkozó meglátásait. Hollandiában több más projekttel is együttműködnek, amelyek mindegyike értékes tapasztalatokkal rendelkezik, amelyek más európai városok számára is hasznosak lehetnek.

  Jelentkezzen Projekt Partnerként, amennyiben közösséget érez a fenti szellemiséggel és városában hasonló célok mentén kíván fejlődni!

  https://urbact.eu/partnersearchtool/passport4work