• 𝗪𝗘𝗕𝗜𝗡𝗔𝗥 𝗢𝗠 𝗘𝗨𝗜 𝗼𝗴 𝗨𝗥𝗕𝗔𝗖𝗧 - 𝗗𝗶𝗻 𝗴𝗲𝗻𝘃𝗲𝗷 𝘁𝗶𝗹 𝘃𝗶𝗱𝗲𝗻, 𝗲𝗿𝗳𝗮𝗿𝗶𝗻𝗴𝘀𝘂𝗱𝘃𝗲𝗸𝘀𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗴 ø𝗸𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝘀𝗸 𝘀𝘁ø𝘁𝘁𝗲 𝘁𝗶𝗹 𝗯𝘆𝘂𝗱𝘃𝗶𝗸𝗹𝗶𝗻𝗴𝘀𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁𝗲𝗿

    Billede af europæisk by

    Er du involveret i byudvikling eller interesseret i at lære mere om mulighederne for økonomisk støtte til dine projekter? Så er webinaret, som European Urban Initiative (EUI) og URBACT tilbyder, lige noget for dig.

     

    Webinaret vil give dig en dybere forståelse af programmerne samt mulighed for at stille spørgsmål.

     

    Sæt kryds i kalenderen tirsdag den 14. maj 2024 kl. 13:00 – 14:30.

     

    Læs mere, se programmet og tilmeld dig

    Denmark

    Tirsdag den 14. maj kl. 13:00 – 14:30 inviterer de danske kontaktpunkter for de to EU-programmer, European Urban Initiative (EUI) & URBACT, til et fælles webinar for alle, der arbejder med og er interesserede i byudvikling.

    Copy linkFacebookXLinkedInEmail
    Off
    Open to a wider public
  • Ukraines byer får nu også plads i URBACT

    Copy linkFacebookXLinkedInEmail
    A cropped shot of protestors with Ukrainian blue and yellow ribbons and flags protesting against war in Ukraine in street
    18/04/2024

     

    To år efter den russiske invasion kommer URBACT-programmet til Ukraine. Vi er på vej ind i endnu et år præget af Ruslands invasion, og ukrainske byer er stadig i høj grad involverede i den væbnede konflikt med alt hvad dertil hører af efterskælv og forstyrrelse af dagligdagen.

     

    Siden krigens udbrud har europæiske byer været meget aktive i at yde støtte til de ukrainske flygtninge og byer fra Ukraine. Fra og med i år kan ukrainske byer sammen med moldoviske byer officielt deltage i URBACT-begivenheder, aktiviteter og tilslutte sig URBACT-netværk.

     

    Ukrainske byer står over for et unikt sæt udfordringer i en situation i konstant udvikling. For nylig besvarede afdelingsleder Rostyslav Tomenchuk og afdelingschef Yana Romaniuk spørgsmål om ukrainske byer, deres behov og forventninger til URBACT-programmet. Tomenchuk og Romaniuk repræsenterer afdelingen for koordinering af international teknisk bistand i sekretariatet for Ukraines ministerkabinet, som skal koordinere URBACT-programmet i Ukraine.

    Articles

    Foto: Colourbox.com

    From urbact
    Off


    Det er 2 år siden Ruslands invasion af Ukraine. Hvordan vil I beskrive den nuværende situation i Ukraines byer?

    Det ukrainske folks modstandskraft har været bemærkelsesværdig, og mange fortsætter med at arbejde for at genopbygge deres samfund på trods af Ruslands igangværende militære aggression mod Ukraine.

    Ukrainske byer har klaret det med støtte fra Ukraines væbnede styrker og betydelig international støtte fra vores partnere. Der er også gjort en indsats for at genopbygge beskadiget infrastruktur, yde humanitær hjælp og støtte fordrevne befolkninger.

    Hvordan har de ukrainske byers behov ændret sig siden konfliktens start?

    Efter Ruslands fuldskala invasion af Ukraine har vores regioner stået over for nye udfordringer såsom genopbygning, støtte til fordrevne mennesker og opretholdelse af væsentlige tjenester (f.eks. uddannelse, medicin, social beskyttelse).

    Ser vi på prioriteter på nationalt niveau for 2024, vil Ukraines regering fortsat fokusere på:

    • Forsvar
    • Nye teknologier
    • Humanitær minerydning
    • Sikkerhed (især konstruktion af shelters)
    • Europæisk integration af Ukraine

    Hvad er ukrainske byers forventninger til at deltage i EU-programmer som URBACT?

    At deltage i URBACT og andre EU-programmer kan give betydelige fordele for ukrainske byer. Ukrainske byer vil være i stand til at få adgang til ekspertise, finansiering og netværk for at hjælpe dem i deres genopbygnings- og udviklingsindsats.
     
    Gennem URBACT slutter byer sig til et netværk med andre byområder, der står over for lignende udfordringer, hvilket gør det muligt for byer at lære af hinandens succeser og tilbageslag gennem udveksling af ideer og erfaringer. Ukrainske byer vil være i stand til at samarbejde med andre om at udvikle løsninger, der er skræddersyet til deres unikke genopbygningsbehov. De kan også især drage fordel af adgang til den nyeste forskning, metoder og bedste praksis inden for byplanlægning, miljømæssig bæredygtighed, social inklusion og økonomisk udvikling.

    URBACT åbner også muligheder for finansiering, som kan være kritisk for ukrainske byer, der håndterer de økonomiske belastninger ved genopbygning. Denne finansiering kan støtte forskellige projekter, lige fra udvikling af infrastruktur til sociale programmer, der hjælper byer med at implementere innovative løsninger udviklet inden for URBACT-rammen.

    Ukrainske byer vil også kunne dele erfaringer med andre europæiske byer, hvilket fremmer samarbejde og støtte. Denne udveksling af viden er afgørende for byer, der ønsker at genopbygge og udvikle sig effektivt og bæredygtigt.

    Er der i forbindelse med URBACT-programmet særlige emner, som ukrainske byer ønsker at arbejde med?

    I øjeblikket kan vi sige, at regionerne i Ukraine har bekræftet deres interesse for at deltage i programmet. Alle prioriteterne i EU's samhørighedspolitik er vigtige for potentielle ukrainske partnere. Det vil sige et fælles engagement i et mere konkurrencedygtigt, grønnere, forbundet, socialt og borgercentreret samfund. Inden for rammerne af disse prioriteter arbejder vores partnere allerede i grænseoverskridende og transnationale samarbejdsprogrammer og udvikler fælles projektideer.
     
    Ukrainske byer ser især frem til træning og kompetenceudvikling inden for områder som projektledelse, interessentengagement og politikformulering. Et andet område af interesse er URBACTs integrerede handlingsplaner, som er strategiske dokumenter, der beskriver en holistisk tilgang til byudvikling. For ukrainske byer kunne disse planer fokusere på genopbygning, opbygning af modstandsdygtighed og bæredygtig udvikling, der imødekommer både umiddelbare behov og langsigtede mål.

    I december 2023 blev EU's ledere enige om at indlede forhandlinger om Ukraines indtræden. Hvordan ser I på denne proces, og hvad er Ukraines prioriteter?

    Vores land er nået langt, når vi kan starte forhandlinger om indtrædelse i EU. Ukraines europæiske integration er en prioritet i regeringens handlingsplan for 2024. Ukraine vil allerede i første halvdel af dette år danne et ukrainsk hold til tiltrædelsesforhandlingerne og vil forberede det nationale program for tilpasning af ukrainsk lovgivning til EU-lovgivningen.

    Gennem Ukraine Facility Programme vil Ukraine modtage 50 mia. EUR, hvilket skaber et grundlag for hurtig genopretning og udvikling af den ukrainske økonomi.

    Hvordan kan URBACT- og EU-byer fortsat hjælpe med at støtte ukrainske byer?

    URBACT-programmet forbinder byer med eksperter inden for forskellige områder af byudvikling, med en stærk vægt på at opbygge de lokale administrationers kapacitet og fremme bæredygtig udvikling. Den fortsatte solidaritet og støtte fra europæiske byer vil spille en afgørende rolle for at hjælpe Ukraines genopretnings- og genopbygningsbestræbelser. At slutte sig til URBACT kan give ukrainske byer et omfattende støttesystem til ikke kun at hjælpe med den øjeblikkelige genopbygningsindsats, men også til at lægge et grundlag for bæredygtig, robust og inklusiv byudvikling på lang sigt.

    Bor du i en europæisk by, der ønsker at samarbejde med en ukrainsk by? URBACT ser frem til, at ukrainske byer bliver en del af programmet fra den 15. april 2024 med Call for Good Practices.

  • Danmark

    URBACT skaber forandring og gør byer bedre
     

    Siden 2002 har URBACT skabt forandring over hele Europa ved at muliggøre samarbejde og idéudveksling mellem byer inden for tematiske netværk.

    URBACT har bistået i opbygning af færdigheder hos lokale interessenter i byerne, og har opsamlet og delt viden om god bypraksis.

    URBACT er finansieret af den europæiske regionalfond.

    URBACT fremmer udviklingen ved at støtte byer med at implementere bypolitiske tiltag og bakke op om den positive forandring.

    URBACT finansierer ikke infrastrukturinvesteringer, men arbejder hovedsagelig på at forbedre arbejdsmetoderne for at løse bymæssige udfordringer ved hjælp af bløde tiltag. 

     

    A group of people crossing the zebra crossing.

    URBACT - Good Practice

    Informativ plakat

     

    Igangværende og kommende annonceringer

     

    Fra den 15. april til den 30. juni åbner URBACT for deling af de gode eksempler indenfor byudvikling. Så har din by projekter, aktiviteter eller andet, som andre byer i Europa kunne drage nytte eller lære af, så hold jer ikke tilbage. Vil du vide mere om din bys mulighed for deltagelse i fælleseuropæisk erfaringsudveksling?  

    Sammen med European Urban Initiative afholder URBACT et webinar om byudvikling i EU den 14. april fra 13.00 til 14.30. Webinaret er for alle, der arbejder med og er interesserede i byudvikling.  


    Læs mere og se programmet
     

    Tilmeld dig senest den 10. maj ved at sende en mail til eui@plst.dk med oplysninger om navn og en mailadresse vi kan sende deltagerlink til.

     

    Du/I kan læse nærmere om annonceringen, dens kriterier og hvordan du finder sammen med andre i partnerskaber på URBACTs hjemmeside, hvor der også er en guide til ansøgere. 

     

    Andre kommende webinarer om Good Practice callet:

     

    25 April 10:00 - 11:00 
    Become an URBACT Good Practice city!  

     

    23 May 10:00 - 11:00 
    URBACT Good Practices –what's in it for my city?  

     

    20 June 10:00 - 11:00 
    Countdown to submit your Good Practice! What happens next? URBACT City Festival and Insights on the Call for Transfer Networks 

     

    Kontaktinformationer

    Hvis du/I vil vide mere om URBACT generelt, de igangværende og/eller kommende ansøgningsrunder, kan det nationale URBACT-kontaktpunkt (NUP) i Erhvervsstyrelsen kontaktes på:

     

    Mette Hviid Hoff Jakobsen, MetJak@erst.dk, tlf.nr.: 35291701

    Stine Hildebrandt Vendelboe, StiVen@erst.dk, tlf.nr.: 35291759

    National URBACT Point - Denmark

    Nyheder og events

    • A cropped shot of protestors with Ukrainian blue and yellow ribbons and flags protesting against war in Ukraine in street

      Ukraines byer får nu også plads i URBACT

       

      To år efter den russiske invasion kommer URBACT-programmet til Ukraine. Vi er på vej ind i endnu et år præget af Ruslands invasion, og ukrainske byer er stadig i høj grad involverede i den væbnede konflikt med alt hvad dertil hører af efterskælv og forstyrrelse af dagligdagen.

       

      Siden krigens udbrud har europæiske byer været meget aktive i at yde støtte til de ukrainske flygtninge og byer fra Ukraine. Fra og med i år kan ukrainske byer sammen med moldoviske byer officielt deltage i URBACT-begivenheder, aktiviteter og tilslutte sig URBACT-netværk.

       

      Ukrainske byer står over for et unikt sæt udfordringer i en situation i konstant udvikling. For nylig besvarede afdelingsleder Rostyslav Tomenchuk og afdelingschef Yana Romaniuk spørgsmål om ukrainske byer, deres behov og forventninger til URBACT-programmet. Tomenchuk og Romaniuk repræsenterer afdelingen for koordinering af international teknisk bistand i sekretariatet for Ukraines ministerkabinet, som skal koordinere URBACT-programmet i Ukraine.

      Henrik Christensen

      See more
    • Event
      Billede af europæisk by

      𝗪𝗘𝗕𝗜𝗡𝗔𝗥 𝗢𝗠 𝗘𝗨𝗜 𝗼𝗴 𝗨𝗥𝗕𝗔𝗖𝗧 - 𝗗𝗶𝗻 𝗴𝗲𝗻𝘃𝗲𝗷 𝘁𝗶𝗹 𝘃𝗶𝗱𝗲𝗻, 𝗲𝗿𝗳𝗮𝗿𝗶𝗻𝗴𝘀𝘂𝗱𝘃𝗲𝗸𝘀𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗼𝗴 ø𝗸𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝘀𝗸 𝘀𝘁ø𝘁𝘁𝗲 𝘁𝗶𝗹 𝗯𝘆𝘂𝗱𝘃𝗶𝗸𝗹𝗶𝗻𝗴𝘀𝗽𝗿𝗼𝗷𝗲𝗸𝘁𝗲𝗿

      Er du involveret i byudvikling eller interesseret i at lære mere om mulighederne for økonomisk støtte til dine projekter? Så er webinaret, som European Urban Initiative (EUI) og URBACT tilbyder, lige noget for dig.

       

      Webinaret vil give dig en dybere forståelse af programmerne samt mulighed for at stille spørgsmål.

       

      Sæt kryds i kalenderen tirsdag den 14. maj 2024 kl. 13:00 – 14:30.

       

  • Henrik Morgen

    A renowned practitioner expert in public/private innovation partnerships, Henrik Morgen initiated in 2015 the consortium now known as EIT Urban Mobility. After winning the 350 MEUR EU tender in 2018 he served as its Innovation Hub Director for Northern Europe until joining BABLE Smart Cities - Europe's leading facilitator for smart city solutions and a spin-out Germany's Fraunhofer Research Society. Since April 2022, Henrik is BABLE's regional Lead for the Nordics & Baltics and works in urban development projects throughout Europe as Principal Advisor for Climate, Mobility and Urban Digitalization. 

    Henrik is a professional in technology-based project development for more than 25 years and has worked  across both industry, academia, government, RTOs, and as an independent consultant. His technical expertise is in the transport, ICT, energy, climate- and clean-tech sectors and includes deep financial and project funding experience.

    He has large-scale project management experience from multiple business and urban transition projects and has performed numerous EU consultancy assignments for a wide range of public sector authorities and institutions from across Europe.

    As an EU senior official, he helped launching the European Institute of Innovation and Technology (EIT) before being appointed COO for Europe's largest climate innovation partnership. After establishing EIT-Climate-KIC's pan-Nordic climate innovation hub, he was invited to head the international partnerships of DTU – Technical University of Denmark.

    Earlier in his career Henrik worked in government administration, industry, and tech companies. He has served in multiple supervisory boards and as elected councilor for the City of Copenhagen.

    Henrik Morgen
    Available for Lead Expert role and Ad-hoc expertise missions
    henrik@bable-smartcities.eu

    Expert can perform the Lead expert role and Ad hoc expertise missions at network and programme level in relation to:

    1. The design and delivery of (transnational) exchange and learning activities
       
    2. Thematic expertise:
      > Mobility
      > Climate Adaptation
      > Strategic Urban Planning
       
    3. Methods and tools for integrated and participatory approaches:
      > Securing funding and resourcing
      > Sustaining stakeholder engagement and translating strategies into actions
  • Stine Skot

    Stine Skot
    Available for Lead Expert role and Ad-hoc expertise missions
    ssk@tekno.dk

    Expert can perform the Lead expert role and Ad hoc expertise missions at network and programme level in relation to:

    1. The design and delivery of (transnational) exchange and learning activities
       
    2. Thematic expertise:
      > Participative Governance
       
    3. Methods and tools for integrated and participatory approaches:
      > Integrated and participatory design of strategies
      > Sustaining stakeholder engagement and translating strategies into actions
  • Gustav Magnusson

    With an understanding of translating place context and driving forces into physical places

    I am an urban planner based in Malmö, Sweden specializing in comprehensive urban planning and site-specific community development. I strive to create unique places where stakeholders are enabled and feel a meaningful presence to place, life, and processes.

    I've worked in architectural practices in 7 countries and today I run my own urbanism atelier, For Elize. I take on each project with unique collaborations and adapts approaches to the specific expertise that each unique site, project and work culture demands. Through careful analysis of both the current and potential future prospects, plans are created that take into account society's conditions, driving forces, and constant changes.

    I believes in the importance of creating distinctive places where people and environments can thrive. By truly listening to and understanding each other, we can enable places where the observer's definition of beauty, meaning, and liveliness shapes the outcome. That gives capacity rather than a predefintion of the future.

    Responsiveness is not just a method, it's my basic principle, from urban planning to architecture and urban journalism. This means to be clear about the preconditions. Usually our planet, our humanity, and the commons in general. If we create the good city as the starting point for development instead of the opposite, we make sure to keep our mind set on what truly matters in our lives. Caring for these commons with the socioeconomic driving forces such as our collective community/society or individual incentives. The city is built with the time we invest in it and if we understand it well, we can create the future we desire already today and not as a consequence. The capacity for a good and inclusive life is here and now.

    I have experience with successful projects both in Sweden and around Europe. Working in multiple locations and in an international environment creates valuable insights that enrich each project.

    For further into don't hesitate to contact me.

     


    Services provided:

    • DESIGN: I create urban design, create master plans, and shape urban landscapes.
    • ADVISORY: I provide consulting in urban planning, analysis and architectural concept work.
    • PROCESSES: I lead creatively, coordinate and support processes.
    • EXCHANGES: I run international networks and we can handle EU funding for urban projects.
    • PEDAGOGY: I provide urban theoretical expertise, lectures, and training.
    • JOURNALISM: I perform editorial, representative, or journalistic work in urban planning.

     


    Selected work:

    Trelleborg, Sweden
    Masterplan, Trelleborg as part of EGA
    Master planning of Trelleborg
    Masterplan, Trelleborg as part of EGA
    Kanalbyen
    Development plan, as part of KCAP for Kanalbyen, DK
    Keynote Conversations
    Thousands of hours of work, interviewing 100 global experts around the world on the future of our cities.
    Western Harbour
    Community development by finding ways to enable citizens.
    NEB
    New European Bauhaus Pilot, Artic living, Boden/Luelå
    Mylla
    R&D exhibition on regional architecture.
    Doc
    Documentary on the European housing shortage for young people.
    Åstafältet
    Winning masterplan, Årstafältet, Stockholm.
    World food village
    World Food Village: Using world food and circular urbanism as a socioeconomic way to create urban inclution.
    Malmö
    Redevelopment of central Malmö, SE
    varberg
    Master plan for Västerport, Varberg

     


    Further info:

    PROFILE
    Gustav is an urban planner, with further education in intercultural communication, creative processes, and leadership. Gustav has focused on place anchored human planning as a framework for quality of life and on architecturally manifested consensus through inclusive diversity. He has an established ability to lead international teams and complex urban structures, analyzes, feasibility studies and strategies in Europe. He has run his own and others' activities and is driven by a non-hierarchical leadership that goes from a "we" to a greater interdisciplinary community involvement together.


    PUBLIC CONTEXT
    Gustav has been accustomed to public contexts and appearances in various contexts and languages since childhood. He lectures regularly, has published articles and publications, participated in debates, conducted seminars, participated in international planning conferences, regularly presents major plans to the public, participates in major public citizen dialogues, has published planning documentaries and films, is accustomed to guiding and representations and has exhibited architecture at exhibitions.


    PERSONAL EXPERIENCE
    Gustav is the third generation in an acclaimed architect (3 p) and journalist (2 p) family. He has grown up with values such as the importance of non-angled comprehensible information and human/planet centered architecture as a framework for life. He represents the first generation who grew up with sustainability and systems thinking as a natural part from the first day of primary school. His understanding of the city is strengthened by the fact that he has lived and worked in 12 cities in 7 countries, with experience and understanding of the importance of providing "diversity side by side" in spaces. In 2017-2018, he was therefore elected to the Swedish Architects' Committee for Equality and Diversity Issues. Gustav is defined as ENFP in Myers-Briggs test (Inspirer)

    Available for Ad-hoc expertise missions
    gustav.magnusson@forelize.com

    Expert can perform the Lead expert role and Ad hoc expertise missions at network and programme level in relation to:

    1. Thematic expertise:
      > Strategic urban planning
      > Urban design
    2. Methods and tools for integrated and participatory approaches:
      >Integrated and participatory design of strategies/ action plans