Är er stad stolt över ett initiativ inom hållbar stadsutveckling? Dela då med er av detta senast den 30 juni!

Edited on 27/06/2024

I URBACTs utlysning för Good Practices, öppen till 30 juni 2024, eftersöks goda exempel inom hållbar stadsutveckling. Exempel på policyområden kan vara social inkludering, grön omställning, energi, digitalisering, jämställdhet, kulturarv, turism eller nattekonomi. Det viktiga är att staden som söker har testat insatsen och att den har givit positiva effekter lokalt, samt att det finns en potential att överföra den till andra städer.

Här är fem goda anledningar att ansöka om utmärkelsen URBACT Good Practice: 

Bli ett exempel som andra städer kan inspireras av och följa.

Synlighet genom URBACT marknadsföringsaktiviteter som visar upp de utvalda good practices.

Spridning av ert good practice genom EU-kommissionens kanaler. Framförallt genom europeiska event så som European Week of Regions and Cities. 

Få möjligheten att överföra ert good practice till andra europeiska städer genom ett URBACT Transfer Network med projektfinansiering. 

Presentera ert good practice på URBACT City Festival 8-10 april 2025 i Wroclaw, Polen. Eventet kommer marknadsföra good practices och erbjuder ett tillfälle för matchmaking inför utlysningen för Transfer Networks. URBACT finansierar deltagande i URBACT City Festival för en representant från staden. 

 

URBACT Transfer Networks

Principen som ligger till grund för kommande Transfer Networks är "Förstå, anpassa, återanvända." URBACT:s slutmål är inte bara att samla in good practices, utan deras effektiva överföring till Europas städer. Tanken är att hjulet inte ska behöva uppfinnas på nytt, eftersom en annan stad kanske redan har vidtagit åtgärder för att lösa utmaningen.

 

Hur ansöker man om att bli Good Practice?

Det är en enkel ansökningsprocess. Ansökan skickas direkt till URBACTs sekretariat EUSurvey - Survey (europa.eu) Deadline är 30 juni kl. 14.00 CET. 

 

Mer information

All information om utlysningen och ansökan finns på URBACTs europeiska sida Get Involved! | urbact.eu Det går även bra att kontakta den nationella kontaktpunkten.

sara.palo@tillvaxtverket.se

lovisa.petersson@tillvaxtverket.se  

Submitted by Lovisa Petersson on 18/06/2024
author image

Lovisa Petersson

See all articles