We blijven de steden ondersteunen in hun digitale werk, onlangs nog door de oprichting van een pool van deskundigen die op verzoek beschikbaar zijn.
Tijdens het hoogtepunt van de Covid-19-pandemie zijn 23 nieuwe netwerken begonnen met hun actieplannen, waarbij de mogelijkheid om online te werken netwerk per netwerk verschillend was. We hebben dan ook snel gereageerd met een reeks maatregelen om alle netwerken te helpen zich aan te passen aan de situatie op elk niveau, met name voor de partners die een gebrek aan vertrouwen en ervaring hebben op het gebied van digitale hulpmiddelen. Omdat het hybride werken tot ver na het einde van het jaar kan voortduren, blijven we leren, reflecteren en ons aanpassen aan de steeds veranderende situatie.
Maak kennis met de URBACT Digital Support Experts
Hoofddeskundigen Mary Dellenbaugh, Ian Graham en Liat Rogel (van links naar rechts) zijn aangesteld om on-demand digitale ondersteuning te bieden aan alle APN-netwerken. Zij zijn geselecteerd op basis van hun ervaring in het ontwerpen en faciliteren van online vergaderingen, hun kennis van digitale tools en hun grote motivatie.
Hun steun zal worden afgestemd op de geïdentificeerde behoeften, die voortvloeien uit een eerste diagnose-uitwisseling. Het zal onder meer bestaan uit:
- Hulp bij het ontwerpen van online vergaderingen;
- Bewegwijzering naar digitale hulpmiddelen;
- Coaching met digitale hulpmiddelen;
- Optreden als online event buddies - het mogelijk maken van een teambenadering bij evenementen.
Waar gedeelde ondersteuningsbehoeften ontstaan, zal het ondersteuningspakket een mix van één op één coachingsessies combineren met groepssessies.
Een groeiende set van tools voor online werken
Deze pool van deskundigen is een onderdeel van een breder capaciteitsaanbod in verband met digitaal werken dat door het programma wordt geboden. Zo vormt het een aanvulling op de URBACT-gids voor onlinefacilitatie, die afgelopen zomer is gepubliceerd.
De URBACT toolbox die tijdens de e-Universiteit werd gelanceerd, geeft ook specifieke informatie over hoe de tools kunnen worden aangepast in het online werken, met onder meer mooie voorbeelden en beelden die afkomstig zijn van de netwerken.
Een stakeholder ecosysteem kaart, gemaakt op een Miro board door Ian Graham, Lead Expert voor URBACT Digiplace Action Planning Network.
Zoals programmadeskundige Eddy Adams in een eerder artikel al aangaf, "zullen we de komende maanden - misschien wel jaren - moeten toewerken naar een of ander nieuw model van transnationale samenwerking. (...) URBACT kan leren van deze vertrouwensnetwerken om de overgang naar de volgende generatie van stedelijke samenwerking in Europa te ondersteunen".
Meer om te ontdekken
Bezoek de URBACT toolbox voor meer tools en middelen voor geïntegreerd en participatief werken.
Volg de #eUniversity2020 op sociale media en op onze eigen website.