I år går den 19:e European week, för regioner och städer, av stapeln. Det blir i år online från 11 till 14 oktober 2021.
Under veckan kommer URBACT -talare att presentera sina erfarenheter och kunskap om hur städer kan klara olika urbana utmaningar. Dessutom kommer en representant från URBACT-sekretariatet att berätta om hur nästa program URBACT IV kommer att se ut för perioden 2021-2027.
Missa inte dessa tre tillfällen!
Digital for the People - it's more than just tech
13 oktober, 11:30 -13:00 (kod: 13WS21581) Workshop leds av URBACT Sekretariatet i samarbete med Valencia stad
Registera dig här(extern länk)
Nyfiken på vad digital omställning betyder för städer och deras medborgare? Delta i denna interaktiva session för att utforska hur städer kan göra det möjligt för deras utveckling och återhämtning av COVID-19. Hör från städerna vad digital omställning handlar om och hur det ser ut i praktiken. Oavsett om du är en banbrytande smart stad eller bara börjat din digitala resa, kan du fortfarande lära dig vad som behövs för att förbättra eller starta digital omställning på stadsnivå, och hur detta fungerar i olika sammanhang och politikområden.
Cooperation and research opportunities with ESPON, Interact, Interreg Europe and URBACT in 2021-2027
14 oktober 9.30-11.00 (kod: 14WS21380) Workshopen samarrangeras av URBACT, Interact, Interreg Europe and ESPON
Registera här(extern länk)
När de nya ESPON-, Interact-, Interreg Europe- och URBACT-programmen är redo att lanseras, kommer denna workshop att uppdatera dig om hur dessa program kommer att gå igång under perioden 2021-2027. Talarna kommer att lyfta fram deras tidslinje för lansering, deras första prioriteringar och åtgärder-samt var de vill vara 2027 och hur de kommer att ha hjälpt den europeiska återhämtningen. Genom dina bidrag och två frågor och svar kommer deltagarna att bidra till att forma diskussionen.
Innovation for Just Urban Transitions
14 oktober 2021 11:30 - 13:00 (kod: 14WS21406) Workshopen organiseras av Urban Innovative Actions
Registera här (extern länk)
Mot bakgrund av återhämtningen efter pandemin har EU betonat både behovet av en hållbar, grön återhämtning och vikten av att stödja de mest utsatta människorna, som kommer att drabbas hårdast av effekterna av klimatförändringar och omställningspolitik.
Med hänsyn till klimatrisker, tillsammans med deras sociala konsekvenser, visar UIA-projekt vikten av att testa nya lösningar för en ny socioekologisk pakt. I detta sammanhang är det avgörande att framföra praktiska insatser och resultat som kan inspirera och främja lokalt baserade övergångar i EU-städer. Sessionen kommer därför att fokusera på praktiska erfarenheter och kommer att använda onlineverktyg för att samla deltagarnas insatser och ta upp följande fråga: hur kan den nya EU-budgeten hjälpa till att bana väg för en rättvis och grön återhämtning på stadsnivå?